Brent Wilson
Size: 120sqm
Date: October 2014
Schedule: 6 weeks
  • The Brent Wilson label likes to play with fabrics and prints, so it was important the colour scheme of the fitout did not clash with the clothes on display. So, the brief dictated the look and feel of an art gallery, adopting a minimalist and clean feel, leaving the clothes as the focal point of the store.
    Renowned for bespoke suits, the brief also determined that the finished space provided customers with a comfortable lounge area in which to relax during the made-to-measure process.

  • We responded by pairing clean, white walls with polished concrete floors, while fixtures and fittings were given a clear stain to enhance the raw finishes of the surfaces. To offset this and bring the focus further onto the clothing, the exposed ceiling was painted black.
    The lounge area was finished in different hues of grey, with custom-made, concrete display boxes showcasing this season’s collection and the point-of-sale counter was constructed in concrete to complete the minimalist look.

  • Brent Wilson is a uniquely different men’s fashion label: fun and obtainable with an underlying sense of tradition, whilst always being of the highest quality and standards.
 The designer credits the label’s continual growth to family and friends as well as his active life beyond fashion that keeps him inspired and motivated to create new and exciting collections.

    “My friends, family and everyday life inspire me to develop collections that cater to the everyday man. 
I enjoy showcasing my ideas and inspiration through my collections and believe men enjoy and take pride in getting dressed for any occasion. 
I love what I do, and I hope that this is reflected in my collections and is the reason why people like my clothes.”
    Check out this season’s collection.