Centuria End of Trip

Client: Centuria

Type: End of Trip, Workplace

Location: Sydney

Value: $(undisclosed)

Size: 354 m²

Completion: 2022

Design: Geyer

Construction: Valmont

Brief

These Centuria End of Trip facilities needed to provide better, purpose-built amenities to support people who bike, jog or walk to work, and for those who exercise during their lunch time.

The space needed to provide for storage of bikes and other items, and allow for people to refresh and change in inviting surroundings. An existing parking lot of the building had already been redesignated to accommodate these facilities.

Response

The exposed ceilings and the diagonal bulkheads are the main features in this project. We opted to leave the ceiling exposed and played with colours and integrated fixtures that together create a pleasant experience, entirely removing any sense of being in a car park.

Washrooms and change areas were fitted out with a blend of natural, warm materials, supported by light colours and tones to help users feel connected and welcomed.

End-of-trip-Sydney-11
End-of-trip-Sydney-9

This is a stand out project for us: the finished product has been brilliantly received and will no doubt inspire those people who walk, jog or ride to work, to do so more frequently. The process from design to handover was in every way, truly collaborative between Geyer, Valmont and Centuria

            Nick Prichett, Centuria.

End-of-trip-Sydney-7
End-of-trip-Sydney-6
End-of-trip-Sydney-13
End-of-trip-Sydney-12

Other projects

McCullough Robertson – Sydney

Find out how we can bring your next project to life.

Valmont logo in grey

We acknowledge the traditional custodians of the land on which we stand. We pay respect to the Elders past, present and emerging and extend that respect to other First Nations people.